Ga naar de inhoud

Natuurbegraafplaats Rotterdam

Voor mensen die graag een natuurlijkere manier van begraven ambiëren  en niet verkiezen voor de  traditionele manier van begraven op de rij of in vakken is het natuurgedeelte van begraafplaats Hofwijk de uitkomst.

Begraafplaats en crematorium Hofwijk is een ruim opgezette begraafplaats met een parkachtig karakter. De beleving van de begraafplaats is ondanks dat hier op het grootse gedeelte van de begraafplaats traditioneel wordt begraven al erg natuurlijk is door omvangrijke groenstructuur.  Het vele aanwezige groen zorgt voor de goede harmonie dat de dood en verdriet anders wordt beleefd .

In 2019 is er een natuurgedeelte toegevoegd om aan de vraag van  begraven in een natuurlijkere omgeving te kunnen bieden. Een gedeelte van 2,5 hectare is omgevormd tot een natuurgedeelte niet strak aangelegd maar juist met natuurlijk slingerende paden.

Er is een mogelijkheid om de uitvaartdienst te laten plaatsvinden in een overdekt gedeelte (tent) of  bij mooi weer gewoon in het veld.

Doormiddel van begrazing met schapen wordt het onderhoud op het natuurgedeelte  op een natuurlijke manier uitgevoerd. Ook  kunt u hier bijenkasten aantreffen een goede plek voor de bijen door de grote biodiversiteit  is dit een een ideale plaats.

Om het natuurlijk karkater te behouden gelden er wel een aantal regels bijvoorbeeld geen grafmonument van steen maar slecht een houten schijf is toegestaan. Ook kunstof bloemen en het branden van kaarsen is verboden, in het reglement opgesteld voor dit gedeelte van de begraafplaats kunt u dit  terug lezen.

Naast het begraven kunt u ook de asbus van uw dierbare overledene laten bijplaatsen in een speciale heuvel op het urnenveld , maar ook is er de mogelijkheid om de as te verstrooien .

Er is een  speciale plaats waar u de naam van uw dierbare tegen betaling kunt laten plaatsen.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn is een bezoekje aan Hofwijk zeker een aanrader. 

De natuurbegraafplaats is een onderdeel van crematorium/begraafplaats Hofwijk https://www.rotterdam.nl/uitvaart

 

Call Now Button